ZWILLING Špikovací nůž 8 cm FOUR STAR® levně

ZWILLING Špikovací nůž 8 cm FOUR STAR®

Cena: 1088.00 CK

Špikovací nůž FOUR STAR® je malý, lehký a všestranný nůž s jemným ostřím a středně špičatou čepelí. Hodí se pro špikování a přípravu masa, loupání, krájení, čištění, případně zdobení ovoce a zeleniny.

Série FOUR STAR®

  • Jednoduchý design, bezpečný a komfortní úchop
  • Celosvětová legenda mezi kvalitními noži
  • Ergonomická, bezespárá rukojeť ze syntetiky
  • Záštita Standard
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® čepel, kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® nůž – kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
  • Ruční broušení
  • Kontrola ostří laserem
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí
  • Produkt získal prestižní ocenění za design: iF product design a Busse Longlife Design
  • Série FOUR STAR® německé společnosti ZWILLING J. A. Henckels je již legendou mezi kvalitními noži, která je často vyhledávána mistry šéfkuchaři. Na trh byla poprvé uvedena v roce 1976 a díky použití kvalitních materiálů a převratné technologie výroby nožů s bezespárou syntetickou rukojetí se dostala mezi nejprodávanější nože světa. Jde o velmi ostré, kvalitní nože vyrobené ze speciální oceli patentovanou metodou kování z jednoho kusu oceli, které se pyšní vysokým stupněm komfortu a bezpečnosti jejich použití.

    Ostré nože, které si navíc svou ostrost dlouho uchovávají, jsou v kuchyni nepostradatelné nejen pro hobby kuchaře. V sérii FOUR STAR® najdete nože různých velikostí i tvarů čepele nebo ostří. Značka ZWILLING je známkou kvality, vřele doporučujeme!

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů byla použita speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle speciálních požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny složení oceli.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami. Tvar kolébky pomáhá intuitivně používat nůž pro snadné a přesné řezání.

    Záštita Standard je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože.

    Ergonomická, bezespárá rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů ze série FOUR STAR® můžeme doporučit všechny brousky a ocílky ZWILLING, které naleznete v naší nabídce, případně lze použít i brusné kameny. Nabízíme také originální broušení přímo u výrobce - zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu. V př

    ZWILLING Špikovací nůž 8 cm FOUR STAR® eshop >>



    Další zboží:

    WÜSTHOF Filetovací nůž 16 cm Ikon

    WÜSTHOF Filetovací nůž 16 cm Ikon

    Filetovací nůž Ikon má dlouhou, štíhlou a především pružnou čepel s rovným ostřím. Je dokonalým pomocníkem pro čištění a filetování ryb. Série Ikon Luxusní kované nože špičkové kvality vyrobené v Solingenu Krásná rukojeť z výběrového dřeva g.. zjistit více >>




    ZWILLING Vykosťovací nůž TWIN® Four Star II

    ZWILLING Vykosťovací nůž TWIN® Four Star II

    Vykosťovací nůž TWIN® Four Star II má štíhlou, charakteristicky zakřivenou čepel s rovným ostřím. Nejlépe se hodí pro řezání masa od kosti. Můžete s ním odstraňovat šlachy, vykosťovat maso či stahovat kůži. Série TWIN® Four Star II Ergonomická rukoje.. zjistit více >>




    ZWILLING Nůž na chléb TWIN® Four Star II

    ZWILLING Nůž na chléb TWIN® Four Star II

    Nůž na chléb TWIN® Four Star II je opatřen dlouhou, silnou vroubkovanou čepelí. Toto ostří krájí bez námahy tvrdý chléb a jiné pečivo. Díky svým průbojným dlouhým hrotům vytváří úhledné plátky. Série TWIN® Four Star II Ergonomická rukojeť ze synteti.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Steakový nůž 12 cm Grand Prix II

    WÜSTHOF Steakový nůž 12 cm Grand Prix II

    Steakový nůž Grand Prix II je opatřen robustní štíhlou čepelí. Má zabroušený hřbet a rovné ostří. Steaky a kotlety krájí bez námahy. Vhodný na grilované maso. Série Grand Prix II Vysoce funkční kované nože vyrobené v Solingenu Pro profesionáln.. zjistit více >>




    ZWILLING Nůž Santoku TWIN® Four Star II

    ZWILLING Nůž Santoku TWIN® Four Star II

    Nůž Santoku TWIN® Four Star II patří mezi nože asijského typu. Pyšní se širokou a především ostrou čepelí. Všechny nože Santoku vyráběné společností ZWILLING J. A. Henckels mají jemně leštěné ostří. Vyšší vyleštěná faseta snižuje tření, krájení je tak přes.. zjistit více >>