ZWILLING Filetovací nůž 18 cm ZWILLING® Diplôme levně

ZWILLING Filetovací nůž 18 cm ZWILLING® Diplôme

Cena: 5079.00 CK

Filetovací nůž ZWILLING® Diplôme má dlouhou, štíhlou a především pružnou čepel s rovným ostřím. Je dokonalým pomocníkem pro čištění a filetování ryb.

Série ZWILLING® Diplôme

  • Krásné nože se špičkovým výkonem vyrobené v Japonsku
  • Mísí v sobě inovativní německé technologie a japonské know how
  • Vyrobeno ve spolupráci s mistry šéfkuchaři Le Cordon Bleu
  • Ostrý úhel hrany 20° pro originální japonskou ostrost
  • Ergonomická rukojeť se třemi nýty pro bezúnavnou práci
  • Speciální tvar záštity se zkráceným kováním
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Čepel z vysoce kvalitní oceli vyrobená s japonskou precizností
  • Speciální ocel FC-61 pro extrémně přesný a jemný řez
  • Vysoká tvrdost cca 61 HRC podle Rockwella
  • Honbazuke – unikátní třífázové japonské ruční broušení a honování
  • Doporučujeme ruční mytí, kvalitní nože nejsou vhodné do myčky nádobí
  • Série nožů ZWILLING® Diplôme byla vyrobena v moderním designu s jemnými liniemi. Obzvláště vyvedený je dynamický tvar rukojeti. Svými třemi nýty odkazuje na tradici klasických kovaných nožů, zároveň však promyšleným tvarem záštity, který svým sklonem následuje zkosenou patu rukojeti, dodává celku na modernitě. Ergonomická rukojeť s bezespárým zpracováním zajišťuje velmi pohodlný úchop pro bezúnavnou práci.

    Díky elegantním liniím, excelentnímu řezu a komfortnímu úchopu si nože ZWILLING® Diplôme oblíbíte již od první minuty jejich používání. Jde o výjimečné, velmi ostré nože s dlouhotrvajícím ostřím vhodné pro začátečníky i profesionály vyvinuté ve spolupráci se světoznámou kuchařskou školou Le Cordon Bleu. Nože tak odpovídají vysokým nárokům mistrů šéfkuchařů.

    Použité technologie a materiály

    Jádro je vyrobeno z FC-61 dvakrát tvrzené chromové oceli. Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus zaručuje snadný průnik surovinami.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý celkový úhel 20° poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Tvar kolébky pomáhá intuitivně používat nůž pro snadné a přesné řezání.

    Záštita je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli, zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože. Kování na záštitě bylo u nožů ZWILLING® Diplôme zkráceno pro pohodlnější úchop a větší obratnost nože.

    Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Průběžná stopka je plně skryta. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů ZWILLING® Diplôme jsou vhodné brusné kameny TWIN Stone Pro a TWIN Finishing Stone Pro. Nabízíme také originální broušení přímo u výrobce – zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu. V případě potřeby můžeme také doporučit nožířství se zkušenostmi s broušením nožů značky ZWILLING v Praze.

    ZWILLING Filetovací nůž 18 cm ZWILLING® Diplôme eshop >>



    Další zboží:

    WÜSTHOF Sada nožů s černým blokem, ocílkou a nůžkami 13dílná Classic

    WÜSTHOF Sada nožů s černým blokem, ocílkou a nůžkami 13dílná Classic

    Sada nožů 13dílná Classic obsahuje: 1x nůž na zeleninu Classic, čepel 8 cm, č. výr.: WU4000 1x nůž na zeleninu Classic, čepel 10 cm, č. výr.: WU406610 1x vykosťovací nůž Classic, čepel 14 cm, č. výr.: WU4602 1x univerzální nůž se zoubko.. zjistit více >>




    ZWILLING Sada nožů s kuchařským nožem 2dílná ZWILLING® Pro

    ZWILLING Sada nožů s kuchařským nožem 2dílná ZWILLING® Pro

    Sada nožů 2dílná ZWILLING® Pro obsahuje: 1x špikovací nůž ZWILLING® Pro, čepel 10 cm, č. výr.: ZW38400101 1x kuchařský nůž ZWILLING® Pro, čepel 20 cm, č. výr.: ZW38401201Špikovací nůž ZWILLING® Pro je malý, lehký a všestranný nůž s jem.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Sada nožů s blokem, ocílkou a nůžkami 9dílná Classic Ikon crème

    WÜSTHOF Sada nožů s blokem, ocílkou a nůžkami 9dílná Classic Ikon crème

    Sada nožů s blokem 9dílná Classic Ikon crème obsahuje: 1x nůž na zeleninu Classic Ikon crème, čepel 9 cm, č. výr.: WU4086009 1x univerzální nůž se zoubkovaným ostřím Classic Ikon crème, čepel 14 cm, č. výr.: WU41260 1x nůž univerzální Classic I.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Nůž na rajčata 14 cm Grand Prix II

    WÜSTHOF Nůž na rajčata 14 cm Grand Prix II

    Nůž na rajčata s vidličkou Grand Prix II má pilovitou čepel, která pevnou slupku rajčete dobře nařízne a provede čistý řez dužinou plodu. Hodí se také na tvrdé uzeniny nebo sýry. Takto nakrájené kousky můžete nožem snadno napíchnout za pomoci speciálně vytvarované špičk.. zjistit více >>




    WMF Univerzální nůž Spitzenklasse Plus 10 cm PC

    WMF Univerzální nůž Spitzenklasse Plus 10 cm PC

    Univerzální nůž Spitzenklasse Plus je díky tenké a poměrně krátké čepeli ideální pro různorodé úkoly: k čištění, krájení a také k porcování. Nakrájíte s ním maso, ryby, brambory, syrovou zeleninu, ovoce, ale i tvrdé uzeniny a salámy. Série Spitzenklasse Plus.. zjistit více >>