ZWILLING Filetovací nůž PROFESSIONAL S levně

ZWILLING Filetovací nůž PROFESSIONAL S

Cena: 1950.00 CK

Filetovací nůž PROFESSIONAL "S" má dlouhou, štíhlou a především pružnou čepel s rovným ostřím. Je dokonalým pomocníkem pro čištění a filetování ryb.

Série PROFESSIONAL "S"

  • Klasika mezi kvalitními noži
  • Ergonomická rukojeť ze syntetiky v tradičním designu se třemi nýty
  • Záštita Standard
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® čepel, kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® nůž – kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
  • Ruční broušení
  • Kontrola ostří laserem
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí
  • Nože série PROFESSIONAL "S" jsou celosvětově proslulé pro své důkladné dílenské zpracování, optimální rozložení váhy a bezpečné použití. Jedná se o klasické nože v designu se třemi nýty, které se díky použití speciální oceli a preciznímu ručnímu broušení pyšní vysokou a dlouhotrvající ostrostí. Profesionální kuchaři na celém světe jim důvěřují, vyzkoušejte je i vy! Po prvním použití již nebudete chtít měnit.

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů byla použita speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle speciálních požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny složení oceli.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.

    Záštita Standard je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože.

    Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Střenky jsou ke stopce přichyceny třemi nýty. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů ze série PROFESSIONAL "S" můžeme doporučit všechny brousky a ocílky ZWILLING, které naleznete v naší nabídce, případně lze použít i brusné kameny. Nabízíme také originální broušení přímo u výrobce - zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu. V případě potřeby můžeme také doporučit nožířství se zkušenostmi s broušením nožů značky ZWILLING v Praze.

    ZWILLING Filetovací nůž PROFESSIONAL S eshop >>



    Další zboží:

    WÜSTHOF Sada nožů s černým blokem, sekáčkem, ocílkou a nůžkami 6 dílná Classic

    WÜSTHOF Sada nožů s černým blokem, sekáčkem, ocílkou a nůžkami 6 dílná Classic

    Sada nožů 6dílná Classic obsahuje: 1x univerzální nůž Classic, čepel 16 cm, č. výr: WU522216 1x čínský kuchařský nůž Classic, čepel 18 cm, č. výr: WU468618 1x sekáček na maso, čepel 18 cm, č. výr.: WU468018 1x kuchyňské nůžky, čer.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Steakový nůž 12 cm Classic

    WÜSTHOF Steakový nůž 12 cm Classic

    Steakový nůž Classic je opatřen robustní štíhlou čepelí. Má zabroušený hřbet a rovné ostří. Steaky a kotlety krájí bez námahy. Vhodný na grilované maso. Série Classic Vysoce kvalitní kované nože vyrobené v Solingenu Perfektně vyvážené, s unik.. zjistit více >>




    WMF Univerzální nůž Damasteel PC

    WMF Univerzální nůž Damasteel PC

    Univerzální nůž Damasteel je díky tenké a poměrně krátké čepeli ideální pro různorodé úkoly: k čištění, krájení a také k porcování. Nakrájíte s ním maso, ryby, brambory, syrovou zeleninu, ovoce, ale i tvrdé uzeniny a salámy. Série Damasteel Nepřeko.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Nůž na glazurušpachtle 26 cm Classic

    WÜSTHOF Nůž na glazurušpachtle 26 cm Classic

    Nůž na glazuru/špachtle Classic s tenkou a pružnou čepelí je ideálním pomocníkem pro roztírání krémů na dorty a koláče nebo pro manipulaci s cukrovinkami a pečivem. Série Classic Vysoce kvalitní kované nože vyrobené v Solingenu Perfektně vyvážen.. zjistit více >>




    WMF Špikovací nůž Spitzenklasse Plus PC

    WMF Špikovací nůž Spitzenklasse Plus PC

    Špikovací Spitzenklasse Plus je malý, lehký a všestranný nůž s jemným ostřím. Díky tvaru své čepele je ideální na špikování a přípravu masa. Stejně dobře se osvědčí i při loupání, krájení, čištění, případně zdobení ovoce a zeleniny. Série Spitzenklas.. zjistit více >>