ZWILLING Filetovací nůž ZWILLING® Pro levně

ZWILLING Filetovací nůž ZWILLING® Pro

Cena: 2850.00 CK

Filetovací nůž ZWILLING® Pro má dlouhou, štíhlou a především pružnou čepel s rovným ostřím. Je dokonalým pomocníkem pro čištění a filetování ryb.

Série ZWILLING® Pro

  • Kombinace inovativní technologie, tradičního vzhledu a dokonalé přesnosti
  • Ostří v sobě mísí japonskou a evropskou kulturu krájení
  • Zakřivený tvar záštity Pro Touch pro pohodlnější, přesné a bezpečné ovládání
  • Rukojeť ze syntetiky, klasický design tří nýtů
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® - čepel kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® - kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC podle Rockwella
  • Ručně broušené
  • Kontrola ostří laserem
  • Lze mýt v myčce nádobí, doporučujeme ruční mytí
  • Solingenská značka ZWILLING neustále přináší inovace do svých výrobků. S téměř třemi stoletími zkušeností a s pomocí italského architekta a designéra Matteo Thuna vytvořila německá společnost ZWILLING J. A. Henckels sérii nožů ZWILLING® Pro, která mísí tradiční vzhled rukojeti se třemi nýty s inovativním tvarem záštity nože. Tato zakřivená záštita umožňuje bezkonkurenční pohodlí při řezání kolébkovým pohybem.

    V případě série nožů ZWILLING® Pro zvažovali designéři společnosti hned několik hledisek: vzhled, formu, funkci, materiál a také pocit vznikající při jejich používání. Smísením tradice a inovací nakonec vznikla fenomenální série nožů špičkové kvality a perfektního tvaru s ostřím kombinujícím evropskou a japonskou kulturu krájení. Štíhlá rukojeť intuitivně navede k bezpečnému úchopu, nože jsou ostré, pohodlné na uchopení a dlouho vydrží.

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů se používá speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle specifických požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny chemického složení.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.

    Záštita Pro Touch je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy a zajišťuje přesné ovládání nože. Kování na záštitě u nožů ZWILLING® Pro plynule přechází do horní části rikasa pro ještě pohodlnější úchop.

    Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Střenky jsou ke stopce přichyceny třemi nýty. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů ze série ZWILLING® Pro doporučujeme ocílku s vrstvou karbidu wolframu 23 cm TWIN® 1731, lze použít i brousky a ocílky ZWILLING. Nabízíme také originální broušení přímo u výrobce - zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu. V případě potřeby můžeme také dop

    ZWILLING Filetovací nůž ZWILLING® Pro eshop >>



    Další zboží:

    MIYABI Japonský malý nůž SHOTOH 13 cm 5000MCD

    MIYABI Japonský malý nůž SHOTOH 13 cm 5000MCD

    "Nůž každého kuchaře představuje pohled do jeho duše." Rokusaburo Michiba, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský malý nůž SHOTOH, s tenkou, ale odolnou krátkou čepelí, je ideální na čištění, loupání a krájení zeleniny i ovoce.. zjistit více >>




    Fissler Steakový nůž 12 cm perfection

    Fissler Steakový nůž 12 cm perfection

    Výjimečná kvalita a jedinečný vzhled, to jsou nože perfection Fissler. Silný estetický zážitek bude těsně následován prožitkem z krájení. Nože vyrobené v Sollingenu si získají vaši přízeň – někdy je na místě být perfekcionalistou. Korozivzdorná extra tvrd.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Sada nožů s blokem, vidličkou na maso a ocílkou 10dílná Ikon

    WÜSTHOF Sada nožů s blokem, vidličkou na maso a ocílkou 10dílná Ikon

    Sada nožů s blokem 10dílná Ikon obsahuje: 1x loupací nůž Ikon, čepel 7 cm, č. výr.: WU4920 1x špikovací nůž Ikon, čepel 9 cm, č. výr.: WU498609 1x univerzální nůž se zoubkovaným ostřím Ikon, čepel 14 cm, č. výr.: WU4926 1x nůž unive.. zjistit více >>




    WMF Nůž na maso Spitzenklasse Plus flexibilní 16,5 cm PC

    WMF Nůž na maso Spitzenklasse Plus flexibilní 16,5 cm PC

    Nůž na maso Spitzenklasse Plus flexibilní je štíhlý nůž s robustní, 16,5 cm dlouhou čepelí a jemným ostřím. Výborně se hodí na krájení a porcování syrového nebo pečeného masa, jehož vlákna lehce překrojí. Lze s ním krájet maso i na velmi malé kostky nebo tenké prou.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon

    WÜSTHOF Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon

    Kuchařský nůž Classic Ikon je robustní, těžký nůž se širokou čepelí jemného a přitom odolného ostří. Všeuměl pro profesionály a hobby kuchaře, který čistí zeleninu, ale také naseká bylinky nebo kotlety. Série Classic Ikon Elegantní kované nože vysok.. zjistit více >>