ZWILLING Nůž Santoku s výbrusem 18 cm kolébkový ZWILLING® Pro levně

ZWILLING Nůž Santoku s výbrusem 18 cm kolébkový ZWILLING® Pro

Cena: 3710.00 CK

Kolébkový nůž Santoku s výbrusem ZWILLING® Pro patří mezi nože asijského typu. Pyšní se širokou a především ostrou čepelí. Tohoto všeuměla z asijské kuchyně lze použít hned třemi způsoby: pro přípravu masa, ryb i zeleniny. Všechny nože Santoku vyráběné společností ZWILLING J. A. Henckels mají jemně leštěné ostří. Vyšší vyleštěná faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější a vyžaduje méně úsilí.

Díky strukturovanému výbrusu povrchu čepele je dokonalým pomocníkem pro krájení například tenkých plátků šunky – výbrus na obou stranách čepele zajistí, že se měkké potraviny nelepí. Excelentní ostří nože Santoku oceníte také při krájení rajčat, jejichž tvar i textura se během krájení nezmění.

Série ZWILLING® Pro

  • Kombinace inovativní technologie, tradičního vzhledu a dokonalé přesnosti
  • Ostří v sobě mísí japonskou a evropskou kulturu krájení
  • Zakřivený tvar záštity Pro Touch pro pohodlnější, přesné a bezpečné ovládání
  • Rukojeť ze syntetiky, klasický design tří nýtů
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® - čepel kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® - kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC podle Rockwella
  • Ručně broušené
  • Kontrola ostří laserem
  • Lze mýt v myčce nádobí, doporučujeme ruční mytí
  • Solingenská značka ZWILLING neustále přináší inovace do svých výrobků. S téměř třemi stoletími zkušeností a s pomocí italského architekta a designéra Matteo Thuna vytvořila německá společnost ZWILLING J. A. Henckels sérii nožů ZWILLING® Pro, která mísí tradiční vzhled rukojeti se třemi nýty s inovativním tvarem záštity nože. Tato zakřivená záštita umožňuje bezkonkurenční pohodlí při řezání kolébkovým pohybem.

    V případě série nožů ZWILLING® Pro zvažovali designéři společnosti hned několik hledisek: vzhled, formu, funkci, materiál a také pocit vznikající při jejich používání. Smísením tradice a inovací nakonec vznikla fenomenální série nožů špičkové kvality a perfektního tvaru s ostřím kombinujícím evropskou a japonskou kulturu krájení. Štíhlá rukojeť intuitivně navede k bezpečnému úchopu, nože jsou ostré, pohodlné na uchopení a dlouho vydrží.

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů se používá speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle specifických požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny chemického složení.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.

    Záštita Pro Touch je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy a zajišťuje přesné ovládání nože. Kování na záštitě u nožů ZWILLING® Pro plynule přechází do horní části rikasa pro ještě pohodlnější úchop.

    Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Střenky jsou ke stopce přichyceny třemi nýty. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýka

    ZWILLING Nůž Santoku s výbrusem 18 cm kolébkový ZWILLING® Pro eshop >>



    Další zboží:

    ZWILLING Kuchařský nůž 23 cm FOUR STAR®

    ZWILLING Kuchařský nůž 23 cm FOUR STAR®

    Kuchařský nůž FOUR STAR® je robustní, těžký nůž se širokou čepelí jemného a přitom odolného ostří. Všeuměl pro profesionály a hobby kuchaře, který čistí zeleninu, ale také naseká bylinky nebo kotlety. Série FOUR STAR® Jednoduchý design, bezpečný a .. zjistit více >>




    WÜSTHOF Nůž na lososa s výbrusem 32 cm Classic

    WÜSTHOF Nůž na lososa s výbrusem 32 cm Classic

    Nůž na lososa Classic má tenkou, 32 cm dlouhou, pružnou čepel s rovným ostřím. Je vhodný pro krájení lososa či jiných ryb na tenoučké plátky. Díky strukturovanému výbrusu povrchu čepele je dokonalým pomocníkem pro krájení například tenkých plátků šunky – vý.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Kuchařský nůž 20 cm se zkrácenou záštitou EPICURE

    WÜSTHOF Kuchařský nůž 20 cm se zkrácenou záštitou EPICURE

    Nože EPICURE jsou nástrojem na vaření pro každého, kdo žije vařením. Pomohou zvládnout všechny výzvy. Kombinují ctnosti dvou velkých filozofií: účinnost a lehkost japonských nožů s německou kvalitou a bezpečností. Ztělesňují tak zcela nový typ nože, který pracuje se v.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Sada steakových nožů 6dílná Classic

    WÜSTHOF Sada steakových nožů 6dílná Classic

    Steakové nože Classic jsou opatřeny robustní štíhlou čepelí. Mají zabroušený hřbet a rovné ostří. Steaky a kotlety krájí bez námahy. Vhodné na grilované maso. Série Classic Vysoce kvalitní kované nože vyrobené v Solingenu Perfektně vyvážené, s.. zjistit více >>




    WMF Loupací nůž Spitzenklasse Plus PC

    WMF Loupací nůž Spitzenklasse Plus PC

    Loupací nůž Spitzenklasse Plus je malý, lehký, praktický nůž se zakřivenou čepelí rovného ostří a pevnou špičkou, vhodný pro každodenní použití v kuchyni. Díky zahnutému tvaru čepele se přizpůsobí tvaru ovoce nebo zeleniny a bezproblémově je oloupe. Pomůže i při vy.. zjistit více >>