ZWILLING Nůž na chléb TWIN® Four Star II levně

ZWILLING Nůž na chléb TWIN® Four Star II

Cena: 3170.00 CK

Nůž na chléb TWIN® Four Star II je opatřen dlouhou, silnou vroubkovanou čepelí. Toto ostří krájí bez námahy tvrdý chléb a jiné pečivo. Díky svým průbojným dlouhým hrotům vytváří úhledné plátky.

Série TWIN® Four Star II

  • Ergonomická rukojeť ze syntetiky s nerezovou aplikací
  • Záštita Standard
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® čepel, kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® nůž – kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
  • Ruční broušení
  • Kontrola ostří laserem
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí
  • Nože série TWIN® Four Star II německé společnosti ZWILLING J. A. Henckels jsou znovuzrozením legendy mezi kvalitními noži, klasické série nožů Four Star, která byla poprvé uvedena na trh roku 1976 a zařadila se mezi nejprodávanější nože světa. Inovované, spotřebitelům uzpůsobené nože TWIN® Four Star II mají moderní design, dokonalou vyváženost a nadprůměrnou ostrost.

    Jde o nože pro domácí i profesionální kuchaře vyrobené ze špičkové oceli s optimálním rozložením váhy, bezpečné a pohodlné pro používání. Úhel ostří je při výrobě každého nože kontrolován pomocí laseru, čímž je zaručena kvalita. Nože jsou obzvláště ostré a mají dlouhou životnost. Punc exkluzivity jim navíc dodává laserem vytvořené logo společnosti na patě rukojeti.

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů byla použita speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle speciálních požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny složení oceli.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.

    Záštita Standard je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože.

    Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Na patě rukojeti je nerezováaplikace s logem značky ZWILLING. Nůž tak získává viditelné označení exkluzivity a spolehlivosti. Promyšlenost designu nožů TWIN® Four Star II oceníte nejlépe ve chvíli, kdy zjistíte, že aplikace také pomáhá dokonalému vyvážení nože.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. A vzhledem k tomu, že broušení nožů s vroubkovaným ostřím je specifické, doporučujeme broušení u odborníků. Nabízíme tedy originální broušení přímo u výrobce - zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu.

    ZWILLING Nůž na chléb TWIN® Four Star II eshop >>



    Další zboží:

    WMF Kuchyňský nůž Grand Gourmet 16 cm PC

    WMF Kuchyňský nůž Grand Gourmet 16 cm PC

    Kuchyňský nůž Grand Gourmet s dvojitým vroubkováním na čepeli má rovný hřbet čepele a zahnuté ostří, neboť právě takový tvar čepele nejlépe odpovídá různým použitím. Díky němu čepel kuchyňského nože dobře klouže po podložce a umožňuje tak převážně houpav.. zjistit více >>




    ZWILLING Kuchyňský nůž 13 cm ZWILLING® Pro

    ZWILLING Kuchyňský nůž 13 cm ZWILLING® Pro

    Kuchyňský nůž ZWILLING® Pro je praktický nůž střední velikosti s vroubkovaným ostřím pro všestranné použití. Snadno s ním nakrájíte například tvrdou uzeninu, sýr či syrovou zeleninu. Vytváří chutné plátky. Praktický pro studené obědy či piknik. Série ZWILL.. zjistit více >>




    Boska Nůž s dírami na krájení a servírování sýra Monaco

    Boska Nůž s dírami na krájení a servírování sýra Monaco

    Stylový nástroj pro krájení a servírování měkkých a středně tvrdých sýrů, vyrobený z nerezové oceli. Díky dírám v čepeli a vaflovému vzoru se sýr nelepí na ostří, a to pak neklade vůči sýru takový odpor. Na konci čepele je drobná vidlice, sloužící k ochutnávkám.. zjistit více >>




    WMF Nůž na chléb s dvojitým vroubkováním na čepeli Spitzenklasse Plus PC

    WMF Nůž na chléb s dvojitým vroubkováním na čepeli Spitzenklasse Plus PC

    Série nožů Spitzenklasse Plus navazuje na tradiční sérii nožů Spitzenklasse. Nýtované rukojeti ze speciálního, vysoce kvalitního plastu mají nově zaoblené hrany a jsou příjemné na uchopení. Samozřejmostí u takto kvalitních nožů je dokonalé slícování jednotlivých čá.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Grand Prix II

    WÜSTHOF Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Grand Prix II

    Nůž Santoku s výbrusem Grand Prix II patří mezi nože asijského typu. Pyšní se širokou a především ostrou čepelí. Tohoto všeuměla z asijské kuchyně lze použít hned třemi způsoby: pro přípravu masa, ryb i zeleniny. Díky strukturovanému výbrusu povrchu čepele je .. zjistit více >>