ZWILLING Nůž na chléb ZWILLING® Pure levně

ZWILLING Nůž na chléb ZWILLING® Pure

Cena: 2003.00 CK

Nůž na chléb ZWILLING® Pure je opatřen dlouhou, silnou vroubkovanou čepelí. Toto ostří krájí bez námahy tvrdý chléb a jiné pečivo. Díky svým průbojným dlouhým hrotům vytváří úhledné plátky.

Série ZWILLING® Pure

  • Puristický a nadčasový design, elegantní linie, špičkový výkon
  • Záštita Standard s mírným vybráním pro lepší ergonomii úchopu
  • Bezespárá rukojeť ze syntetiky
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® - čepel kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® - kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC podle Rockwella
  • Ručně broušené
  • Laserem kontrolované ostří
  • Lze mýt v myčce nádobí, doporučujeme však ruční mytí
  • Sérii nožů ZWILLING® Pure v puristickém, nadčasovém designu si díky elegantním liniím, dynamickému řezu a komfortnímu úchopu oblíbíte již od první minuty jejich používání. Jde o kvalitní, velmi ostré nože s dlouhotrvajícím ostřím vhodné pro začátečníky i profesionály vyvinuté ve spolupráci s milánským architektem a designérem Matteo Thunem. Série ZWILLING® Pure představuje technickou dokonalost, estetický vzhled bez kompromisů.

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů se používá speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle specifických požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny chemického složení.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.

    Záštita Standard s mírným vybráním pro lepší ergonomii úchopu je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy a zajišťuje přesné ovládání nože.

    Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Průběžná stopka je plně skryta. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. A vzhledem k tomu, že broušení nožů s vroubkovaným ostřím je specifické, doporučujeme broušení u odborníků. Nabízíme tedy originální broušení přímo u výrobce - zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu.

    ZWILLING Nůž na chléb ZWILLING® Pure eshop >>



    Další zboží:

    WÜSTHOF Nůž Santoku s výbrusem 14 cm Ikon

    WÜSTHOF Nůž Santoku s výbrusem 14 cm Ikon

    Nůž Santoku s výbrusem Ikon patří mezi nože asijského typu. Pyšní se širokou a především ostrou čepelí. Tohoto všeuměla z asijské kuchyně lze použít hned třemi způsoby: pro přípravu masa, ryb i zeleniny. Díky strukturovanému výbrusu povrchu čepele je dokon.. zjistit více >>




    ZWILLING Kuchařský nůž TWIN® Cuisine

    ZWILLING Kuchařský nůž TWIN® Cuisine

    Kuchařský nůž TWIN® Cuisine je robustní, těžký nůž se širokou čepelí jemného a přitom odolného ostří. Všeuměl pro profesionály a hobby kuchaře, který čistí zeleninu, ale také naseká bylinky nebo kotlety. Série TWIN® Cuisine Revoluční design, ergonom.. zjistit více >>




    KitchenAid Nůž na čištění zeleniny 9 cm Professional

    KitchenAid Nůž na čištění zeleniny 9 cm Professional

    Nože a bloky KitchenAid K tomu vytvořit perfektně vypadající pokrm je nezbytné dokonale zvládnout přípravně práce. Precizně nakrájené suroviny jsou základem pro každé jídlo. S designovými noži KichenAid s ostřím z německé vysokouhlíkové nerezové oceli zvládnete .. zjistit více >>




    WÜSTHOF Nůž na šunku 26 cm Classic

    WÜSTHOF Nůž na šunku 26 cm Classic

    Nůž na šunku Classic je štíhlý nůž s robustní, 26 cm dlouhou čepelí a jemným ostří. Je vhodný pro přípravu všech druhů masa, oceníte jej také u porcování, krájení či plátkování pečeně a šunky. Série Classic Vysoce kvalitní kované nože vyrobené .. zjistit více >>




    WMF Nůž na chléb s dvojitým vroubkováním na čepeli Spitzenklasse Plus PC

    WMF Nůž na chléb s dvojitým vroubkováním na čepeli Spitzenklasse Plus PC

    Série nožů Spitzenklasse Plus navazuje na tradiční sérii nožů Spitzenklasse. Nýtované rukojeti ze speciálního, vysoce kvalitního plastu mají nově zaoblené hrany a jsou příjemné na uchopení. Samozřejmostí u takto kvalitních nožů je dokonalé slícování jednotlivých čá.. zjistit více >>