ZWILLING Nůž na maso 26 cm FOUR STAR® levně

ZWILLING Nůž na maso 26 cm FOUR STAR®

Cena: 2999.00 CK

Nůž na maso FOUR STAR® je štíhlý nůž s robustní, 26 cm dlouhou čepelí a jemným ostřím. Je vhodný pro přípravu všech druhů masa a pro porcování pečeně.

Série FOUR STAR®

  • Jednoduchý design, bezpečný a komfortní úchop
  • Celosvětová legenda mezi kvalitními noži
  • Ergonomická, bezespárá rukojeť ze syntetiky
  • Záštita Standard
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® čepel, kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® nůž – kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
  • Ruční broušení
  • Kontrola ostří laserem
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí
  • Produkt získal prestižní ocenění za design: iF product design a Busse Longlife Design
  • Série FOUR STAR® německé společnosti ZWILLING J. A. Henckels je již legendou mezi kvalitními noži, která je často vyhledávána mistry šéfkuchaři. Na trh byla poprvé uvedena v roce 1976 a díky použití kvalitních materiálů a převratné technologie výroby nožů s bezespárou syntetickou rukojetí se dostala mezi nejprodávanější nože světa. Jde o velmi ostré, kvalitní nože vyrobené ze speciální oceli patentovanou metodou kování z jednoho kusu oceli, které se pyšní vysokým stupněm komfortu a bezpečnosti jejich použití.

    Ostré nože, které si navíc svou ostrost dlouho uchovávají, jsou v kuchyni nepostradatelné nejen pro hobby kuchaře. V sérii FOUR STAR® najdete nože různých velikostí i tvarů čepele nebo ostří. Značka ZWILLING je známkou kvality, vřele doporučujeme!

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů byla použita speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle speciálních požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny složení oceli.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami. Tvar kolébky pomáhá intuitivně používat nůž pro snadné a přesné řezání.

    Záštita Standard je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože.

    Ergonomická, bezespárá rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů ze série FOUR STAR® můžeme doporučit všechny brousky a ocílky ZWILLING, které naleznete v naší nabídce, případně lze použít i brusné kameny. Nabízíme také originální broušení přímo u výrobce - zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu. V případě potřeby můžeme také doporučit nožířství se z

    ZWILLING Nůž na maso 26 cm FOUR STAR® eshop >>



    Další zboží:

    ZWILLING Kuchařský nůž 16 cm ZWILLING® Pure

    ZWILLING Kuchařský nůž 16 cm ZWILLING® Pure

    Kuchařský nůž ZWILLING® Pure je robustní, těžký nůž se širokou čepelí jemného a přitom odolného ostří. Všeuměl pro profesionály a hobby kuchaře, který čistí zeleninu, ale také naseká bylinky nebo kotlety. Série ZWILLING® Pure Puristický a nadčasový.. zjistit více >>




    ZWILLING Sada nožů s nožem Santoku 2dílná ZWILLING® Pure

    ZWILLING Sada nožů s nožem Santoku 2dílná ZWILLING® Pure

    Sada nožů 2dílná ZWILLING® Pure obsahuje: 1x špikovací nůž ZWILLING® Pure, čepel 10 cm, č. výr.: ZW33600101 1x nůž Santoku ZWILLING® Pure, čepel 18 cm, č. výr.: ZW33607181Špikovací nůž ZWILLING® Pure je malý, lehký a všestranný nůž s jem.. zjistit více >>




    WMF Sada kuchyňských nožů 2dílná černá Touch

    WMF Sada kuchyňských nožů 2dílná černá Touch

    Sada kuchyňských nožů Touch 2dílná obsahuje: 1x univerzální nůž 9 cm 1x kuchařský nůž 13 cmSada nožů Touch od německé společnosti WMF potěší amatéry i profesionály, vegetariány i milovníky masa, majitele malých i velkých kuchyní. Ať pat.. zjistit více >>




    Boska Nůž na krájení a servírování sýra s dírami v čepeli Oak

    Boska Nůž na krájení a servírování sýra s dírami v čepeli Oak

    Dřevo je klasika, ale své místo má i v moderních kuchyních. Dobře to ví ve společnosti Boska, kde navrhli tenhle nůž na sýry a k nerezovému ostří přidali rukojeť z dubového dřeva. Nůž je vhodný na středně až velmi tvrdé sýry v jeho čepeli jsou díry zabra.. zjistit více >>




    ZWILLING Nůž Nakiri 17 cm Gourmet®

    ZWILLING Nůž Nakiri 17 cm Gourmet®

    Kuchařský nůž typu nakiri je inspirován japonskou kuchyní. Disponuje širokou čepelí bez výrazné špičky a bude se hodit profesionálům a hobby kuchařům. Zvládnou s ním totiž očistit zeleninu, nasekat bylinky nebo třeba nakrájet kotlety. Ergonomická .. zjistit více >>