ZWILLING Steakový nůž ZWILLING® Pure levně

ZWILLING Steakový nůž ZWILLING® Pure

Cena: 1148.00 CK

Steakový nůž ZWILLING® Pure je opatřen robustní štíhlou čepelí. Má zabroušený hřbet a rovné ostří. Steaky a kotlety krájí bez námahy. Vhodný na grilované maso.

Série ZWILLING® Pure

  • Puristický a nadčasový design, elegantní linie, špičkový výkon
  • Záštita Standard s mírným vybráním pro lepší ergonomii úchopu
  • Bezespárá rukojeť ze syntetiky
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® - čepel kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® - kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC podle Rockwella
  • Ručně broušené
  • Laserem kontrolované ostří
  • Lze mýt v myčce nádobí, doporučujeme však ruční mytí
  • Sérii nožů ZWILLING® Pure v puristickém, nadčasovém designu si díky elegantním liniím, dynamickému řezu a komfortnímu úchopu oblíbíte již od první minuty jejich používání. Jde o kvalitní, velmi ostré nože s dlouhotrvajícím ostřím vhodné pro začátečníky i profesionály vyvinuté ve spolupráci s milánským architektem a designérem Matteo Thunem. Série ZWILLING® Pure představuje technickou dokonalost, estetický vzhled bez kompromisů.

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů se používá speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle specifických požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny chemického složení.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.

    Záštita Standard s mírným vybráním pro lepší ergonomii úchopu je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy a zajišťuje přesné ovládání nože.

    Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Průběžná stopka je plně skryta. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů ze série ZWILLING® Pure doporučujeme ocílku s vrstvou karbidu wolframu 23 cm TWIN® 1731, lze použít i brousky a ocílky ZWILLING. Nabízíme také originální broušení přímo u výrobce - zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu. V případě potřeby můžeme doporučit nožířství se zkušenostmi s broušením nožů značky ZWILLING v Praze.

    ZWILLING Steakový nůž ZWILLING® Pure eshop >>



    Další zboží:

    WÜSTHOF Nůž na šunku s výbrusem 26 cm Classic

    WÜSTHOF Nůž na šunku s výbrusem 26 cm Classic

    Nůž na šunku s výbrusem Classic je štíhlý, robustní nůž s dlouhou čepelí a strukturovaným výbrusem. Je vhodný pro krájení tenkých plátků šunky či lososa. Pravidelný výbrus působí nepřilnavě, plátky šunky či masa se na nůž nelepí. Série Classic Vy.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Kuchařský nůž 23 cm Ikon

    WÜSTHOF Kuchařský nůž 23 cm Ikon

    Kuchařský nůž Ikon je robustní, těžký nůž se širokou čepelí jemného a přitom odolného ostří. Všeuměl pro profesionály a hobby kuchaře, který čistí zeleninu, ale také naseká bylinky nebo kotlety. Série Ikon Luxusní kované nože špičkové kvality .. zjistit více >>




    WÜSTHOF Čínský kuchařský nůž Classic Ikon s brouskem

    WÜSTHOF Čínský kuchařský nůž Classic Ikon s brouskem

    2dílný set Classic Ikon obsahuje: 1x čínský kuchařský nůž Classic Ikon, čepel 18 cm, č. výr.: WU467318 1x dvoustupňový brousek na nože s nýtovanou rukojetí, č. výr.: WU4348Čínský kuchařský nůž Classic Ikon je ideální na přípravu masa, ry.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Sekáček na maso 16 cm Grand Prix II

    WÜSTHOF Sekáček na maso 16 cm Grand Prix II

    Sekáček na maso Grand Prix II bez námahy naporcuje kusy masa i s kostí. Při práci oceníte především dokonalou vyváženost čepele a rukojeti, což je důležité zejména při delší práci s nožem. Široká čepel je v horní části dostatečně silná, ale zároveň velmi snadno p.. zjistit více >>




    WMF Sada nožů Chef’s Edition 3dílná PC

    WMF Sada nožů Chef’s Edition 3dílná PC

    Sada nožů Chef’s Edition PC obsahuje: 1x Špikovací / univerzální nůž Chef’s Edition 10 cm, č. výr.: WM1882056032 1x Kuchařský nůž Chef’s Edition 20 cm, č. výr.: WM1882006032 1x Nůž na maso Chef’s Edition 20 cm, č. výr.: WM1882016032.. zjistit více >>